Links

Home

ZIJ GAVEN HUN LEVEN VOOR ONZE VRIJHEID

Welkom op deze webpagina is geheel gewijd aan Amerikaanse en Britse soldaten die sneuvelden tijdens WO2 en wiens graf wij hebben geadopteerd.
Ook hebben we namen van Amerikaanse soldaten geadopteerd die vermeld staan op de Walls of Missing.

Van jongs af aan had ik veel interesse in de Tweede Wereldoorlog. Als kleine jongen kocht ik al oorlogsboeken, door de jaren heen heb ik mijn verzameling oorlogsboeken en oorlogsdocumentaires verder uitgebreid.Ardennes American Cemetery and Memorial

In 2009 bezocht ik samen met mijn vrouw en familie de invasiestranden, monumenten, militaire begraafplaatsen en musea in Normandie.

In 2011 hebben we samen met familie Bastogne en andere plaatsen, monumenten en musea bezocht met betrekking tot het Ardennenoffensief.
Het bezoeken van al deze historische plaatsen en monumenten heeft veel indruk op ons gemaakt. We hebben veel respect voor de soldaten die gevochten hebben en hun leven gaven voor onze vrijheid.

Henri-Chapelle American Cemetery and MemorialIn 2011 bezochten we Memorial Day in Margraten wat we heel indrukwekkend vonden.
Uit eerbetoon en respect voor onze bevrijders besloten mijn vrouw en ik om een aantal graven te adopteren op Amerikaanse en Britse oorlogsbegraafplaatsen.

Adoptie houdt in dat je het graf bezoekt, maar er is geen verplichting hoe vaak. Op speciale dagen en gelegenheden wordt wel verwacht dat je bloemen komt leggen op het adoptiegraf. Dit kan b.v. zijn de geboortedatum of sterfdatum, Dodenherdenking, Memorial Day, Poppy Day en Kerstmis.

Brunssum War CemeteryIn Nederland hebben we 2 graven geadopteerd op British War Cemetery in Brunssum.
Op Netherlands American War Cemetery and Memorial in Margraten hebben we 1 graf geadopteerd en 2 namen van vermiste soldaten op de Walls of the Missing (Muren van het Ereplein).

Netherlands American Cemetery and Memorial MargratenIn Belgie hebben we 4 graven geadopteerd op Ardennes American Cemetery and Memorial in Neupré en op Henri-Chapelle American Cemetery and Memorial hebben we 5 graven en 2 namen van soldaten op de Walls of the Missing geadopteerd.

Als U eventueel aanvullende informatie heeft over een van de soldaten, of er staat volgens U incorrecte informatie op de website, dan horen wij dat graag via het contactformulier.
Ook stellen wij het op prijs als U een berichtje achterlaat in het gastenboek.