Selecteer een pagina

Om snel uit de voeten te kunnen, is het gebruikvan hulpmiddelen nu eenmaal onmisbaar. Ook op het water ontbreekt het er gelukkig niet aan de juiste hulpmiddelen en komt deze in de vorm van buitenboord motoren. Niet langer zijn we meer afhankelijk van de wind of de kracht van onze spieren, maar kunnen dankzij zo een motor zonder moeite golven en grote afstanden overwonnen worden. Omdat de omstandigheden op het water nu eenmaal sterk kunnen verschillen, zijn er verschillende soorten van deze motoren te vinden. Niet alleen het vermogen is daarbij van groot belang, maar ook de diepte van de schroef. Een buitenboord motor met een korte poot, is bij uitstek geschikt voor het varen door ondiepe kreken en plassen. Wie echter het ruimer sop wilt kiezen, zal dat beter kunnen doen met wat extra vermogen en een langere poot. Omdat stilstaan vanwege het gebrek aan brandstof nu  eenmaal geen optie is, mag de mogelijkheid voor het aansluiten van een externe tank niet ontbreken. Eenvoudig onderhoudt en een robuuste ontsteking mogen er ook niet ontbreken en snel kunnen loskoppelen in de meeste gevallen wel vereist om na gebruik de motor veilig op te kunnen bergen.

NaamMaximaal uitgangsvermogenNominale snelheidMotoroliesysteem capaciteitMeer informatie
vidaXL Benzinemotor 6.5 PK6,5 PK / 4,8 kW3.600 r/min 0,6 L
vidaXL Benzinemotor 15 PK15 PK / 9,6 kW3.600 r/min1,1 L
Mariner buitenboordmotor 3.5 PK3.5 PK--
Parsun 4-takt buitenboordmotor2.6 PK--
Yamaha F8FMHS5.9 kW5.500 r/min12 L

vidaXL Benzinemotor 6.5 PK

voor tal van activiteiten, van het verwerken van hout tot zelfs installatie als buitenboordmotor, is het handig wanneer er beschikt kan worden over een motor die apart aangeschaft kan worden. Dat biedt veel mogelijkheden en kan de hele opzet naar wens worden aangepast. In de vidaXL Benzinemotor 6.5 PK 4.8 kW zwart zal men een krachtige 4-takt motor vinden die dankzij een terugslag startsysteem ook nog met alle gemak aan de praat te krijgen is. Het onderhoudt vindt eenvoudig plaats en is het luchtfilter dankzij de vleugelmoer, snel te verwijderen. De tank aan de bovenzijde met een ruime vulopening is ook handig en alle andere componenten overzichtelijk geplaatst. Het vermogen bedraag 4.8 kW en gaat de tankinhoud van 3.7L lang mee. Vergeet niet op tijd het olieniveau te checken en het luchtfilter te verschonen.

Meer informatie & bekijk prijs

 

vidaXL Benzinemotor 15 PK

voor het wat zwaarder werk, is het nodig om te kunnen rekenen op een motor die niet alleen het benodigd vermogen zal kunnen leveren, maar ook nog betrouwbaar is en eenvoudig zelf te onderhouden.  Het is nu eenmaal de bedoeling, dat de werkzaamheden zo altijd een vlot verloop zullen hebben. De kracht van de vidaXL Benzinemotor 15 PK 9.6 kW zwart, maakt het ook geschikt voor het zwaarder werk en komt de 15 PK daarbij goed van te pas. Ook voor op de boot en kan de tank eenvoudig worden bereikt voor het vullen van brandstof. Ook het luchtfilter en de peilstok om jet olieniveau te meten, zijn zonder moeite te bereiken.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Mariner buitenboordmotor 3.5 PK

Van een buitenboormotor wordt er niet alleen verwacht dat er voldoende vermogen beschikbaar is, maar dat er ook niets mis is met de betrouwbaarheid. Eenmaal op het water, zal de Mariner buitenboordmotor 3.5 PK F 3.5 ML het niet gauw laten afweten en komt dat zeker ook door de CDI-ontsteking. Die zorgt ook voor een optimale verbranding en komt dat het vermogen ten goede. Die bedraagt 3.5 PK en gaat het hier om een buitenboordmotor die bij uitstek geschikt is voor wat rustiger water zoals meren of kanalen. Belangrijk is ook de diepte waarin de poot zich in het water bevindt en is dat zodanig, dat zelfs relatief ondiepe plekken, geen probleem zullen vormen. Starten lukt altijd wel dankzij de CDI-ontsteking en is er een decompressiesysteem aanwezig om het koord met maar één hand te trekken voor het starten. Met thermostatische controle en waterkoeling zodat er niets mis zal gaan, ook niet bij lang gebruik.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Parsun 4-takt buitenboordmotor 2,6PK

Wie op zoek is naar een buitenboordmotor voor alledaags gebruik, maar ook gewoon bij het beoefenen van bijvoorbeeld de hengelsport, zal in de Parsun 4-takt buitenboordmotor 2,6PK een “goede” partner vinden. Het schroefontwerp is zodanig uitgevoerd, dat de motor geschikt is voor een groot aantal bootmodellen. Aanpassingen zijn dus niet vereist. Ook de bediening is eenvoudig en leveren het starten en besturen geen problemen op. Het ontwerp is gericht op een eenvoudig onderhoud en maakt de 4-takt motor niet alleen minder lawaai, maar levert het ook 2,6 PK. Dat is ruim voldoende voor het gebrek in binnenwateren en meren. Met een gewicht van maar 16KG, is het een motor die jij na het gebruik eenvoudig weer kan verwijderen uit de boot en meenemen. Het kantelmechanisme komt van te pas bij ondiepe bodems en het schoonkrijgen van de propeller.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Yamaha F8FMHS 8 pk

Van dit topmerk verwacht je zeker wel een motor die aan alle eisen zal voldoen en is dat ook het geval bij de Yamaha F8FMHS 8 pk kortstaart buitenboordmotor. Het gaat hier om een krachtige 8 PK motor en daardoor ook geschikt voor wat grotere boten. De kortstaart contstructie aan de onderzijde, maakt doorvaren bij ondiepe bodems mogelijk. Kantelen van de motor vormt geen probleem en zijn er handgrepen aanwezig om de 40 Kg zware op zijn plaats te zetten. Met de 2 cilinders is er meer vermogen beschikbaar en reageert de motor gelijk op de bewegingen van de gashandel. Dat maakt de bediening prettig en kan de motor in neutraal worden gezet en achteruit. Eenmaal aan het roer, zal de boot dus met gemak te manuevreren zijn. De CDI-ontsteking zorgt voor een motor die altijd startklaar is. Komt met een ingebouwde brandstoftank, maar kan er ook een externe aangesloten worden.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Buitenboord motor best geteste

Wie dus op zoek is naar wat hulp op het water in de vorm van een buitenboord motor, zal dankzij het ruim aanbod, geen gebrek hebben aan keus. Krachtig is de  vidaXL Benzinemotor 15 PK 9.6 kW zwart en valt ook nog het onderhoudt mee. Dat komt door de vrij eenvoudige constructie en kan de motor ook nog snel worden gemonteerd. De grote tank garandeert ook voldoende uren op het water. Wie de motor liever wil meenemen, zal de Yamaha F8FMHS 8 pk kortstaart buitenboordmotor of Parsun 4-takt buitenboordmotor 2,6PK wel geschikt vinden. Met behulp van klemmen is ook de bevestiging snel gedaan. Dankzij de decompressieknop van de . Mariner buitenboordmotor 3.5 PK F 3.5 ML, zal het starten nooit een uitdaging zijn, vooral niet dankzij de CDI ontsteking. Aansluitmogelijkheden voor een externe tank zijn er ook aanwezig. De korte poot van dezelfde motor,  maakt het mogelijk om ook door vrij ondiep water van kreken en kanalen te varen.