Selecteer een pagina

Voor het bereiden van maaltijden buitenshuis, op de camping bijvoorbeeld, maar ook eens een keer in de tuin, is een camping gasstel onmisbaar. Het gaat bij zo een gasstel vooral om de mate van mobiliteit die het biedt, omdat er niet meer dan een paar minuten nodig zijn, om het gasstel gereed te hebben. Naar wens kan er gekozen worden uit uitvoeringen met een aantal pitten en kan voor het heel gezin zo binnen een korte tijd, een complete maaltijd worden bereidt. Wie een krachtige vlam wenst om er bijvoorbeeld mee te kunnen wokken, kan het liefst kiezen uit een één-pits brander. Het deksel waarmee de meeste komen, dient gelijk als een barriere om bij het koken in de buitenlucht, de meeste wind tegen te houden waardoor de vlam niet zal worden uitgeblazen. Vanwege de eenvoud waarmee zulke gasstellen in elkaar zitten, zal het schoonmaken niet voor problemen zorgen. Wie liever op een elektrische kookpit kookt, zal ook aan bod komen, vooral hoe er op tal van campings ook de beschikking is over elektra aansluitingen.

NaamVermogen Aantal brandersBrandstof Meer informatie
Firefriend Gaskomfoor4000 Watt3Gas
Wokbrander 25x25cm3900 Watt1Propaan
Compact en Lichtgewicht 1-Pits Camping Gasbrander met Afdekkap2000 Watt 1Bhutaan
Gimeg kooktoestel8800 Watt 4-
Dubbele Elektrische Kookplaat1000 watt 2-

Firefriend Gaskomfoor

Zelf achter het fornuis kunnen staan, moet ook tijdens het camperen mogelijk zijn en kunnen zo de heerlijkste maaltijden worden bereidt. Dat draagt in een grote mate bij aan de “fun factor” tijdens het kamperen en komt het ook van te pas wanneer de Firefriend Gaskomfoor – 3-pits – 2x 1500 En 1x 1000 Watt – Wit in de zomer ook in de tuin gebruikt kan worden tijdens een gezellig barbecue. De capaciteit is ruim en kunnen dankzij de 3 aanwezige pitten, meerdere gerechten tegelijk bereidt worden. de pitten zijn vervaardigd uit RVS en staat het komfoor op stevige rubberen poten. Het deksel houdt bij gebruik buiten een groot deel van de wind tegen en dient eveneens als bescherming wanneer het komfoor na gebruik wordt opgeborgen. Daarbij neemt het nooit veel ruimte in en is het weer gelijk beschikbaar voor het volgend gebruik. Komt met praktische handgrepen en weegt 3,2 kg.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Wokbrander 25x25cm

Wat extra “vermogen” kan nooit kwaad wanneer je van plan ben om eens lekker te wokken en moet de pan daarbij wel voldoende ondersteund worden. De Wokbrander 25x25cm / Gasbrander / Camping gasstel oogt dan wel eenvoudig, maar levert het voldoende hitte (3900W) om de pot snel te verwarmen en de gerechten snel te bereiden. Naast de grote capaciteit, is de brander uitgerust met een stevige regelaar waarmee de twee branders worden bediend. Het aansluitpunt van de gastoevoer bevindt zich aan de voorzijde. De uit gietijzer vervaardigde Wokbrander 25x25cm / Gasbrander / Camping gasstel os bovendien stevig genoeg om zelfs zware potten te dragen en laat het eenvoudig ontwerp het toe, om de brander snel schoon te krijgen. Na het gebruik kan de gasslang snel verwijderd worden en berg je de gasbrander op, gereed voor het volgend gebruik.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Compact en Lichtgewicht 1-Pits Camping Gasbrander met Afdekkap

Voor het koken van een maaltijd of het bereiden van een kopje thee of koffie, een kooktoestel maakt het allemaal wel mogelijk. Vooral bij het kamperen is zo een toestel onmisbaar en moet het bovendien niet veel ruimte innemen bij het inpakken en transport. Er zijn immers spullen genoeg die allemaal mee moeten en is de Compact en Lichtgewicht 1-Pits Camping Gasbrander met Afdekkap | daarom een ware oplossing. Samen met de gasfles, neemt dit kooktoestel niet veel ruimte in beslag en wordt de gasbrander gelijk bovenop de fles bevestigd. Dankzij de ruime hals, biedt de brander voldoende houvast en bestaat er dus geen gevaar dat de pot op de grond zal terechtkomen. De bediening is natuurlijk eenvoudig en biedt de brander een warmtevermogen van 2000 Watt. Verwijderd van de gasfles, bedragen de afmetingen 12x12x21 cm.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Gimeg kooktoestel

Wie op zoek is naar een wat ruimer kooktoestel voor op de camping, zal wel tevreden zijn met de Gimeg kooktoestel 4-pits wit beveiligd. De 4 pitten liggen niet te dicht op elkaar en blijft er dus altijd voldoen ruimte over om meerdere pannen gelijk op het toestel te plaatsen. Om te voorkomen dat het toestel onstabiel aanvoelt, zijn er bij alle hoeken, ruime rubberen poten aanwezig. Handig is ook het deksel dat in de buitenlucht veel wind tegenhoudt en zo voorkomt dat de vlam wordt uitgeblazen. De houders kunnen apart verwijderd worden en maakt dat het schoonmaken van de Gimeg kooktoestel 4-pits wit beveiligd tot een eenvoudige taak, mede door het geëmailleerd oppervlak. Na het gebruik is het kooktoestel dankzij het deksel snel op te Bergen, altijd gereed voor gebruik.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Dubbele Elektrische Kookplaat 2-Pits

Ook een elektrische kookplaat komt van te pas op de camping omdat er bij de meeste de gelegenheid bestaat om op de kampeertent, een elektra kabel te koppelen. De Dubbele Elektrische Kookplaat 2-Pits – Losse Camping Kookstel Fornuis – Kooktoestel Kampeer Kookstel kan dus binnen een paar tellen aangesloten worden en zijn de beide kookplaten ruim genoeg om plaats te bieden aan de doorsnee pan. Het vermogen van de grote kookplaat bedraagt 1500 Watt en van de kleine 1000. Om oververhitting te voorkomen, is ere en beveiliging aanwezig en geeft een lampje aan of de kookplaat aan of uit is. De platen zijn bovendien voorzien van een antiaanbaklaag. Zo vormt het schoonmaken nooit een probleem en beschikken de bedieningsknoppen over 5 standen. De Dubbele Elektrische Kookplaat 2-Pits is trouwens ook prima geschikt om thuis een potje te koken.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Camping gasstel best geteste

Om zelf snel in staat te zijn om een maaltijd te bereiden, mag een gasstel er niet ontbreken en komt het niet alleen van te pas  bij het kamperen, maar ook bij een gezellig feestje in de tuin. Het is in beide gevallen van groot belang, dat het gasstel binnen een paar tellen al gereed is en ook nog de mogelijkheid moet bieden om meerdere gerechten tegelijk klaar te maken. Bij de Gimeg kooktoestel 4-pits wit beveiligd, zal dat zeker geen probleem vormen vanwege de maar liefst 4 aanwezige pitten. Wie al tevreden zal zijn met wat minder capaciteit, zal de Compact en Lichtgewicht 1-Pits Camping Gasbrander met Afdekkap of de Wokbrander 25x25cm / Gasbrander / Camping gasstel ook wel interressant vinden. Bij de Wokbrander 25x25cm / Gasbrander / Camping gasstel is er dan wel sprake van maar 1 pit, maar levert die wel voldoende warmte om zelfs op de camping te staan wokken. Dit gasstel biedt trouwens voldoende ruimte om zelfs voor wat grotere pannen, genoeg steun te bieden. Wie trouwens geen zin heeft om met een gasfles aan de slag te gaan, kan de Dubbele Elektrische Kookplaat 2-Pits – Losse Camping Kookstel Fornuis – Kooktoestel Kampeer Kookstel kiezen. Wel van te voren informeren of er de mogelijkheid geboden wordt voor een elektra aansluiting op de camping.