Selecteer een pagina

Als er gesproken wordt over kamperen, wordt er gelijk gedacht aan zo kampeertent, lekker buiten liggen te zonnen, maar ook lekker eten. De inwendige mens wordt extra verwend en mogen camping panne er dus niet ontbreken. Deze moeten allemaal wel tegen een stootje kunnen en te gebruiken zijn met een aantal warmtebronnen. Typisch bij het kamperen is zo een houtvuur en moet een camping pan wel tegen de hitte kunnen. Met een lange steel komt dat wel goed uit. Een gietijzeren pan heeft ook het voordeel, dat de bodem dik is en de warmte zo gelijkmatig wordt verspreidt. Zo worden de in de pan bereidde gerechten snel verwarmd en kan zo een camping pan ook gewoon op de barbecue. Het gietijzer waaruit deze pannen vervaardigd is, heeft de eigenschap om na verloop van tijd een antiaanbaklaag te krijgen en moet de pan wel met een lichte vetlaag worden bedekt wanneer ze voor een langere periode niet gebruikt zullen worden. Zo een camping pan kan natuurlijk ook gewoon in de keuken worden gebruikt als braadpan of om ermee te bakken.

NaamLengteMateriaal Gewicht Meer informatie
Bo-Camp Urban Outdoor40 cmGietijzer 3 kg
Esschert Design69.7 cm Gietijzer 654 g
Petromax FP2525 cmGietijzer 3 kg
Petromax FP25H Skillet25 cmGietijzer 2 kg
Bo-Camp Urban Outdoor17 cmAluminium 459 g

Bo-Camp Urban Outdoor

Een stevig pan mag bij het kamperen nooit ontbreken en moet zo een pan genoeg ruimte bieden, om gelijk voor een aantal personen een maaltijd klaar te maken. Met de Bo-Camp Urban Outdoor – Koekenpan – Dutch Oven – Ø 24 Cm is het mogelijk om op verschillende warmtebronnen, van een elektrische kookplaat, tot aan een houtvuur, gerechten te bereiden. Met een doorsnee van 24 cm en een vrij diepe bodem, is deze pan ook geschikt voor bakken en zelfs braden. De handgreep kan ook gebruikt worden om de pan op te hangen en komt de steel zeker van te pas bij het bakken. De dikke gietijzeren bodem verspreidt de warmte gelijkmatig en houdt die ook langer vast. Na een aantal keren te hebben gebruikt, zal er zich een antiaanbaklaag vormen. Indien de pan voor een lange tijd niet gebruikt zal worden, is het raadzaam die met een dunne laag vet te bedekken.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Esschert Design

Wie lust er nu geen popcorn bij het kamperen? Zo gezellig buiten en met tal van verhalen te vertellen, zal de Esschert Design – Popcornpan – Kampvuur wel van te pas komen, zeker wanneer er een kampvuur aanwezig is. De lange steel zorgt ervoor, dat de vlammen ver uit de buurt van de handen blijven en wordt de steel zo ook nooit te heet. Om de popcorn in de pan te houden, is er een rooster dat erop geplaatst dient te worden. Op zo een wijze wordt de popcorn bereidt op een wijze waarop men vroeger ook al te werk ging en zal dat zeker wel anders smaken. Het gietijzer waaruit de pan vervaardigd is, geeft die niet alleen een duurzaam karakter, maar zorgt er ook voor, dat de warmte gelijk wordt verdeeld en de popcorn altijd perfect uit de pan komt. Ook geschikt voor het bereiden van gerechten en kan de Esschert Design – Popcornpan – Kampvuur gebruikt worden om water mee te koken voor het bereiden van wat soep of een kopje koffie.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Petromax FP25 Skillet met steel

Met een gewicht van 2,5 kg, is de Petromax FP25 Skillet met steel niet bepaald licht te noemen, maar gaat het hier wel om een gietijzeren pan die wel vele jaren mee zal gaan. De dikke bodem laat de warmte gelijkmatig verspreiden en worden alle gerechten zo snel bereidt. Het maakt daarbij niet veel uit welke warmtebron er gebruikt zal worden omdat de Petromax FP25 Skillet met steel overweg kan met de meeste, zelfs tot aan een kampvuur. Dankzij de steel, zal je daarbij niet gauw last krijgen van de vlammen. Een platte handgreep is er ook aanwezig en bevinden zich er twee uitstulpingen om zonder te morsen olie uit de pan te gieten. Ook voor het bakken is deze skillet namelijk geschikt. De diameter bedraagt 25 cm en kan de pan gelijk gebruikt worden. Naarmate de pan wordt gebruikt, zal er zich een natuurlijke antiaanbaklaag vormen. Vergeet niet om een laagje ver aan te brengen wanneer de pan voor een lange tijd niet gebruikt zal worden.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Petromax FP25H Skillet met handgrepen

Wanneer het erop aankomt om een pan uit te kiezen om mee te nemen bij het kamperen, zal het geen slecht idee zijn om de Petromax FP25H Skillet met handgrepen te overwegen. Met een diameter van 25 cm en een hoogte van 5 cm, gaat het hier om een pan die ook met gemak in de oven past. Omdat er geen steel aan de pan zit, maar wel twee handgrepen, zal het plaatsen in de oven om gebruikt te worden als een braadpan, geen problemen opleveren. Het gietijzer waaruit de hele pan is vervaardigd, laat echter ook het gebruik bij een open vuur toe. De twee handgrepen zorgen voor een stevig houvast en kan het vet na gebruik, dankzij de speciale lipjes aan de zijkanten, eruit geschonken worden. Last van aangekoekte resten zal men niet snel hebben omdat er zich na verloop van tijd, een antiaanbaklaag zal vormen. Vergeet niet om de pan in te vetten indien het voor een lange periode niet gebruikt zal worden.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Bo-Camp Urban Outdoor

Bij het kamperen, mag een heerlijk kopje koffie er nooit ontbreken en moet dat natuurlijk ook nog snel bereidt kunnen worden. Met de Bo-Camp Urban Outdoor – Percolator – Espresso Maker – 6 Cups zal dat ook het geval zijn en vindt alles eenvoudig plaats. Zo moet er alleen water geplaatst te worden in de onderste houder en koffiepoeder in de bovenste. Nadat het water aan de kook is gebracht, zal er genoten kunnen worden van maar liefst 6 kopjes koffie. Dat is namelijk de capaciteit van de bo camp en kan bij het kamperen iedereen toe komen aan dit onmisbaar zwart vocht. Eenvoudig schoon te krijgen en daarna weer gereed voor gebruik. De kan met grote handgreep en ingebouwd deksel, kan ook op de ontbijttafel worden geplaatst.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Camping pannen best geteste

Bij het kamperen hoort er nu eenmaal ook het bereiden van jouw eigen maaltijden thuis en zullen de nodige pannen er niet mogen ontbreken. Doorgaans wordt er op de camping gekookt op vrij grote gasvlammen of gewoon op een houtvoor. Een camping pan moet dus wel stevig uitgevoerd te zijn en zal de gietijzeren Petromax FP25H Skillet met handgrepen zeker aan de wensen voldoen. Dankzij de dikke bodem, wordt de warmte evenredig verspreidt en is het eten snel gaar. De Bo-Camp Urban Outdoor – Koekenpan – Dutch Oven – Ø 24 Cm met 2 platte handgrepen kan ook prima dienstdoen als braadpan en kunnen alle modellen dankzij hun hoogte gebruikt worden om erin te bakken. Bij de Petromax FP25 Skillet met steel en Petromax FP25H Skillet met handgrepen zijn er speciale lipjes aan de zijkanten aangebracht om de olie zonder te morsen uit de pan te gieten.