Selecteer een pagina

Met de nogal lage temperaturen die er buiten kunnen heersen, is het nodig dat een kachel beschikbaar zal zijn en dat ook nog snel kan gebeuren. Een campingkachel moet ook nog een handzaam formaat hebben en dus te plaatsen zijn in de kampeertent zelf of buiten wanneer het wat fris mocht worden. Er is voldoende keuze als het gaat campingkachels en kan er gekozen worden uit verschillende warmtebronnen. Kachels die met gas worden gestookt, zijn misschien wel het handigst in gebruik en wordt de hitte met behulp van infrarode stralen verspreidt. Voor het verwarmen van wat grotere ruimtes, is een dieselgestookte brander zeker ook handig. Belangrijk blijft het wel, dat de kachel  snel beschikbaar is en moet het onderhoudt niet veel vergen. In de meeste gevallen wordt zo een kachel na het gebruik weer keurig opgeborgen, gereed voor gebruik de volgende campeertrip.

NaamGewicht Vermogen BrandstofMeer informatie
ZIBRO LASERKACHEL LC-3208 kg3100 WattPetroleum
Kachel/Verwarming 5KW 12V-5000 Watt Diesel
Gimeg rolkachel11 kg4100 Watt Gas
Quality Camp Keramische Kachel2 kg1500 Watt Elektriciteit
Gimeg rolkachel infrarood Deluxe turbo12 kg4500 WattGas

ZIBRO LASERKACHEL LC-320

Wanneer het erop aankomt om warmte op te zoeken, zal een kachel onmisbaar zijn in de koude maanden. Nu zal dat geen probleem zijn wanneer jij je thuis bevindt en kan de kachel dan gewoon aangezet worden. Het is anders gesteld wanneer het gaat om een plek buitenshuis of een ruimte binnen het huis, zoals de zolder, waar er geen verwarming aanwezig is. De ZIBRO LASERKACHEL LC-320 is niet alleen lekker compact uitgevoerd, maar komt met ook met tal van snufjes. Er is wel een elektrische voeding nodig, maar is die alleen bestemd voor de aanwezige elektronica. Voor het opwekken van de warmte zelf, wordt er petroleum gebruikt. Dat gebeurt op een efficiënte wijze en komen er geen geuren vrij. De ZIBRO LASERKACHEL LC-320 komt met een CO2-sensor en wordt de kachel gelijk uitgezet wanneer er sprake is van een sterke toename. Zo hoeft men nooit te vrezen voor CO2 vergiftiging. Komt met een timer en instelbare temperatuur. De capaciteit bedraagt 3000 Watt.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Kachel/Verwarming 5KW 12V

Speciaal voor gebruik in auto’s, campers en zelfs de boot, is de Kachel/Verwarming 5KW 12V Diesel Standkachel Met Afstandsbediening ontworpen om middels het verbranden van diesel de nodige warmte vrij te krijgen. De bediening vindt digitaal plaats en wordt er een ruime LCD monitor meegeleverd. Er is op de koop toe een afstandsbediening aanwezig en kan er op elk moment over de nodige warmte beschikt worden. Het vermogen van 5000 Watt is fors te noemen en wordt de beoogde ruimte ook snel verwarmd. Er is hier sprake van een complete set, met een 10L brandstoftank, oliepomp en demper en gaat de tank een flink aantal uren mee. Door de straal met de hete lucht te richten, kan de Kachel/Verwarming 5KW 12V Diesel Standkachel Met Afstandsbediening ook dienen om bij lage buitentemperaturen, toch gewoon bijvoorbeeld op het terras plaats te nemen of werkzaamheden te verrichten.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Gimeg rolkachel infrarood Deluxe GRK-508

Een kachel die geheel zelfstandig warmte kan leveren, dus zonder de noodzaak om een elektriciteit kabel aan te sluiten of een gasleiding, komt altijd wel van te pas. Zo kan je toch nog gezellig buiten de kampeertent vertoeven of in de garage nog snel wat werkzaamheden verrichten. Bij de Gimeg rolkachel infrarood Deluxe GRK-508 wordt de gasfles namelijk aan de binnenzijde geplaatst. Zo ontstaat er een zelfstandige verwarmingsunit met een hoogte van 75 cm en breedte van 45 cm. de kachel bevindt zich op stevige wielen en levert het verplaatsen geen problemen op. De warmte wordt met behulp van infrarode straling verspreidt en kost het dus weinig tijd om de ruimte te verwarmen. De elektrische ontsteking wordt met een batterij gevoed. Er is de beschikking over 3 standen en kan er maximaal 4100 Watt uit de kachel worden gehaald.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Quality Camp Keramische Kachel

Met elektriciteit is het natuurlijk mogelijk om aan de nodige warmte te komen en wordt dat met de Quality Camp Keramische Kachel – Oscillerend – 450/900/1500 Watt in een handig formaat gedaan. De afmetingen bedragen namelijk maar 18 x 22 x 32 cm en wordt de warmte dankzij de oscillerende werking, toch op een efficiente wijze verspreidt. Er kan uit 3 standen gekozen worden en zorgt de thermostaat voor een constante temperatuur. Dankzij de oververhittings- en omvalbeveiliging, kan de Quality Camp Keramische Kachel – Oscillerend – 450/900/1500 Watt met een gerust hart wordt gebruikt. Ideaal om voor in de kampeertent te gebruiken en werkt op een spanning van 230 volt.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Gimeg rolkachel infrarood Deluxe turbo GRK-508T

Met een verplaatsbare kachel die geen behoefte heeft aan een externe energiebron (gas of elektriciteit), is het mogelijk om in alle ruimtes waar er de behoefte is voor wat warmte, zo een kachel neer te zetten. De Gimeg rolkachel infrarood Deluxe turbo GRK-508T beschikt over wielen die het verplaatsen eenvoudig laten verlopen en moet de gasfles in de kachel zelf worden geplaatst.  Er kunnen een aantal soorten gasflessen geplaatst worden, van 5 tot 11 kg. De ontsteking wordt gevoed met een batterij en verloopt de verbranding zo efficient. Het maximaal vermogen bedraagt 4500 Watt en kan de sterkte traploos worden ingesteld. Voor het verspreiden van de warmte wordt er gebruik gemaakt van infrarode stralen en zijn er tal van beveiligingstechnieken aanwezig.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Campingkachel best geteste

Zelfs wanneer het buiten wat frisjes begint te worden, is het mogelijk om er wat langer te blijven met behulp van een campingkachel. Die onderscheiden zich door hun compact formaat en kunnen ze geheel zelfstandig hun werk uitvoeren, zonder de hulp van een externe krachtbron. Keurig afgewerkt is dat bij de Gimeg rolkachel infrarood Deluxe turbo GRK-508T  en kan die dankzij de wielen met alle gemak verplaatst worden. De infrarode straling waarmee de warmte wordt verspreidt, zorgt ervoor dat er niet veel energie verloren gaat. Speciaal voor het gebruik in campers, is er de Kachel/Verwarming 5KW 12V Diesel Standkachel Met Afstandsbediening, LCD Monitor voor RV, camper, Vrachtwagens, Boten, Auto’s. Deze komt met een eigen dieseltank en pomp waarbij de bediening digitaal plaatsvindt. Met een capaciteit van 5000 Watt, gaat het hier om de krachtigste kachel van bovenstaande modellen. Natuurlijk mag een elektrische kachel er toch niet ontbreken en is de Quality Camp Keramische Kachel – Oscillerend – 450/900/1500 Watt geschikt voor gebruik in de campeertent.