Selecteer een pagina

Een nachtkijker is een verrekijker die je kunt gebruiken in het donker, zoals in de avond uren. Met een nachtkijker kun je dus in het donker toch helder zien. Een nachtkijker versterkt ‘s nachts het restlicht van de sterren en de maan waardoor het mogelijk is om in het donker te kunnen zien. Deze kijkers worden gebruikt voor observatie van dieren, bewakingsdoeleinden, jacht, reddingswerkzaamheden en door outdoorliefhebbers. Tegenwoordig zijn veel nachtkijkers voorzien van opnamemogelijkheden van zowel bewegend beeld als foto’s. Ben je dus opzoek naar een nachtkijker van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs? Deze koopgids zet hieronder de vijf beste nachtkijkers op een rij.

NaamType verrekijker Vergroting Diameter lens Meer informatie
Bresser Night SpyMonoculair 3x42 mm
Bresser NV 3x20 Night VisionBinoculair3x20 mm
Barska Night Vision MonocularMonoculair--
PARD NV007 digitale voorzet nachtkijkerMonoculair14x16mm
Bresser - nachtkijker -5x42Monoculair5x42 mm

Bresser Night Spy 3×42 – Nachtkijker

De Bresser Night Spy 3×42 is een solide outdoor restlichtversterker van de eerste generatie. De lichtversterking beschikt over een 3-voudige vergroting. Tijdens het gebruik van de Bresser Night Spy zie je de typische groene verlichting. Deze nachtkijker gebruikt 2 batterijen die je meegeleverd krijgt. De nachtkijker heeft een compact ontwerp, een ergonomische body en is makkelijk te bedienen door de functietoetsen en de handgrip. De lenzen van de Bresser Night spy zijn gecoat in combinatie met een lichtgevoelige sensor chip. Hierdoor ben je verzeker van een optimale beeldkwaliteit. De korte scherpstel afstand zorgt ervoor dat deze restlichtversterker op een breed terrein inzetbaar is. Een statiefaansluiting maakt het mogelijk de kijker op een statief te plaatsen. Met behulp van de infraroodstraler kan bijgelicht worden.

Een nachtkijker is speciaal gemaakt om in het donker helder te kunnen waarnemen. Het ‘hart’ van de nachtkijker is de restlichtversterker (kathode) die het binnenkomende licht versterkt en omvormt tot elektronen die op een fosforscherm verschijnen. Kijk je door de nacht kijker dan zie je het bekende groene beeld. De kwaliteit van de restlichtversterkers kan per nachtkijker verschillen. De prestatie van de nachtkijker is ook afhankelijk van hoe de nacht eruit ziet, op een heldere nacht zul je dan ook veel beter zien. Sommige nachtkijkers maken naast restlichtversterkers ook gebruik van infrarood-technologie. Nachtkijkers zijn niet direct bedoeld voor observaties over lange afstand, een nachtkijker is dan ook uitgerust met een heel andere technologie dan een verrekijker. Daarnaast is een nachtkijker vaak voorzien van een infraroodschijnwerper. Deze schijnwerper zorgt ervoor dat je ook bij totale duisternis kunt waarnemen.

Specificaties:

 • Type verrekijker: monoculair
 • Kleur: zwart
 • Gewicht: 420gr

Voordelen

 • Meegeleverde batterijen
 • Infrarood kijker
 • Restlichtlichtversterker met 3-voudige vergroting

Nadelen

 • Niet voor brillendragers

Meer informatie & bekijk prijs

 

Bresser NV 3×20 Night Vision

Met de producten van Bresser gaat er een wereld voor je open. Bij Bresser kun je kiezen uit verschillende producten, een telescoop, verrekijker of een microscoop. Met deze producten kun je op avontuur in je eigen tuin of op school. Met een telescoop kun je in de avond naar de sterren kijken. Wil je iets kleiner dan een telescoop? Kies dan voor een microscoop van Bresser. Met een microscoop kun je kleine dingen van heel dichtbij zien en mooie dingen ontdekken.  Als je ook maar een beetje nieuwsgierig bent aangelegd kun je de mooiste dingen ontdekken. Leg bijvoorbeeld een stukje mos, een edelsteen of een stukje paddenstoel onder je microscoop en je zult je verbazen. Ook kun je op pad gaan met je verrekijker.

Bresser NV 3×20 binoculaire nachtkijker.  Deze komt in de kleur zwart en je kunt tot wel 3x het beeld vergroten. Monuculaire nachtkijkers hebben maar 1 buis om het restlicht te versterken en zijn daarmee lichter en compacter en tevens goedkoper dan binoculairen. Een nachtkijker kun je vergelijken als een verrekijker die je ook in de nacht kunt gebruiken. Door het gebruik van zeer grote openingen en lagere vergrotingen kunnen nachtkijkers een redelijk beeld geven bij weinig licht en zelfs in de nacht. Een nachtkijker wordt gebruikt door politie agenten en het leger. Maar doordat de techniek steeds verbeterd wordt het ook gebruikt door outdoorliefhebbers of een nightvision film. Ook wordt het ingezet als beveiliging voor huizen en kantoren, maar meer in de vorm van een camera.

Specificaties:

 • Kleur: zwart
 • Type verrekijker: Monoculair

Voordelen

 • Gewicht 680g
 • Vergroting 3x
 • Close focus: 1m

Nadelen

 • Geen

Meer informatie & bekijk prijs

 

Barska Night Vision Monocular Nachtkijker

Barska is gebaseerd in Californië en is een wereldwijd optica-bedrijf met een sterke merkherkenning in de optica-industrie. Barska biedt een verscheidenheid aan  precisieoptiekproducten. Deze zijn verschillend van verrekijkers, richtkijkers en spotting scopes tot telescopen. Barska streeft ernaar om producten te leveren die gemaat zijn van superieure kwaliteit tegen een betaalbare prijs aan klanten over de hele wereld. De producten van Barska zijn ontworpen en gebouwd met de nieuwste optische technologie. Op die manier kun je nog meer genieten van al je favoriete outdoor-activiteiten in je vrije tijd.  Met de producten kun je naar buiten in je tuin of het park om vogels te kijken, te observeren, te jagen of sterren te kijken.  Barska  heeft  producten die aan je wensen en behoeften voldoen.

Deze Barska night vision kijker is een monuculaire nachtkijker. Dat wil zeggen dat het  maar 1 buis heeft om het restlicht te versterken. Daarmee zijn ze lichter en compacter en ook goedkoper dan binoculaire kijkers. Een nachtkijker kun je vergelijken als een verrekijker, maar eentje die je in de nacht kunt gebruiken. Door het gebruik van zeer grote openingen en lagere vergrotingen kunnen nachtkijkers een redelijk beeld geven bij weinig licht en zelfs in de nacht. Een monoculair is een nachtkijker bedoelt voor kijken met één oog. Het grote voordeel van een monoculair is dat hij klein is en dus altijd snel meegenomen kan worden in je zak. Je zit zo nooit zonder kijker. Kwalitatief zijn er monoculaire nachtkijkers en die zijn net zo goed als binoculaire nachtkijkers.

Specificaties:

 • Type verrekijker: Monoculair

Voordelen

 • Watervast
 • Licht en compact

Nadelen

 • Geen

Meer informatie & bekijk prijs

 

PARD NV007 digitale voorzet nachtkijker

De Pard NV007 is een high tech, compacte en lichtgewicht clip-on nachtkijker. Deze nachtkijker kun je snel en eenvoudig converteren voor zowel korte als lange afstanden. Het is geschikt om te gebruiken tijdens dag en nacht. Ook kun je het gebruiken als een normale handnachtkijker. De PARD is een nachtkijker gemaakt van militaire kwaliteit die wereldijd wordt gebruikt. De ingebouwde Wifi bied de mogelijkheid voor het bekijken en opnemen van beelden via de smartphone of tablet. Dit kun je doen door de applicatie te downloaden.

Bestel je de PARD NV007 dan krijg je er enkele accessoires bij.  Met de nachtkijker krijg je een montage adapter en een oplaadbare Li-on batterij. Zo beschikt je nachtkijker altijd over energie. Ook krijg je er een micro SD kaart bij inclusied SD adapter. Verder krijg je 2x reserve “o” ringen, 2x inbussleutels, 1 USB kabel, een beschermtas en een handleiding.

Een nachtkijker is speciaal gemaakt om in het donker helder te kunnen waarnemen. Kijk je door een nacht kijker dan zie je het bekende groene beeld. De prestatie van een nachtkijker is ook afhankelijk van hoe de nacht eruit ziet, op een heldere nacht zul je dan ook veel beter zien. Nachtkijkers zijn niet direct bedoeld voor observaties over lange afstand, een nachtkijker is  dan ook uitgerust met een heel andere technologie dan een verrekijker.  Deze nachtkijker beschikt over een statiefaansluiting en is ook geschikt voor brillendragers. Verde is het waterbestendig en licht van gewicht en compact. Zo kun je het overal meenemen in de bijbehorende beschermtas.

Specificaties:

 • Type: nightvision monocular
 • Kleur: zwart
 • Gewicht: 250g

Voordelen

 • Waterbestendig
 • Geschikt voor brillendragers
 • Vergroting 14x
 • Bijbehorende batterij

Nadelen

 • Geen

Meer informatie & bekijk prijs

Bresser – nachtkijker -5×42

Bresser digital night Vision 5 x 42 is een digitale nachtzichtapparaat. Het beschikt over  een opnamefunctie waarmee je zowel foto’s als video’s kunt opnemen op je micro SD kaart. De nachtkijker kun je heel eenvoudig met een hand bedienen. De Bresser 5×42 is uitgerust met de nieuwste digitale technologie. Hierdoor is het niet gevoelig voor storingen als gevolg van overbelichting. De nachtkijker is bedoeld voor gebruik tijdens schemering of zonsopgang,  maar de geïntegreerde IR-verlichting laat het toe om in het donker te zien. De grote objectieflens verzamelt voldoende licht zodat je kunt kijken in een donkere omgeving. Met de 5x vergroting kun je verre objecten toch scherp zien.

Met de producten van Bresser gaat er een wereld voor je open. Bij Bresser kun je kiezen uit verschillende producten, een telescoop, verrekijker of een microscoop. Met deze producten kun je op avontuur in je eigen tuin of op school. Met een telescoop kun je in de avond naar de sterren kijken. Wil je iets kleiner dan een telescoop? Kies dan voor een microscoop van Bresser. Met een microscoop kun je kleine dingen van heel dichtbij zien en mooie dingen ontdekken.  Als je ook maar een beetje nieuwsgierig bent aangelegd kun je de mooiste dingen ontdekken. Leg bijvoorbeeld een stukje mos, een edelsteen of een stukje paddenstoel onder je microscoop en je zult je verbazen. Ook kun je op pad gaan met je verrekijker. Een nachtkijker is speciaal gemaakt om in het donker helder te kunnen waarnemen. Kijk je door de nacht kijker dan zie je het bekende groene beeld.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Nachtkijker best geteste

Het ‘hart’ van een nachtkijker is de restlichtversterker, een elektronenbuis waarmee in het donker de intensiteit van het beschikbare licht wordt versterkt. Niet alle nachtkijkers zijn hetzelfde en de kwaliteit kan dan ook verschillen. Hoe beter de restlichtversterker, hoe hoger de prijs van de nachtkijker. Op basis van de kwaliteit van de restlichtversterker worden nachtkijkers verdeeld in eerste, tweede of derde generatie. Nachtkijkers van de derde generatie zijn uitgevoerd met de meest recente technologie.

Eerste generatie nachtkijkers zijn het meest gebruiksvriendelijk. Wil je grote objecten of gebouwen bekijken dan is de eerste generatie geschikt hiervoor. Nachtkijkers uit de tweede generatie zijn geavanceerder. Ze hebben namelijk een extra versterker. Maar wat voor nachtkijker kun je het beste kiezen? Om te beginnen kun je jezelf eerst afvragen waarvoor je de nachtkijker wilt gebruiken. Wil je gewoon objecten onderscheiden of objecten gedetailleerd waarnemen. De kwaliteit van het beeld is ook afhankelijk van de omstandigheden, op een heldere nacht bijvoorbeeld kun je objecten veel makkelijker en scherper zien. Sommige nachtkijkers zijn uitgerust met infraroodtechnologie. Infraroodstraling maakt objecten zichtbaar die voor het blote oog onzichtbaar zijn. Ook zijn er verschillende typen nachtkijkers. Er zijn onder andere night goggles, scopes, binoculaire nachtkijkers en monoculaire nachtkijkers. Wil je niet alleen waarnemen, maar ook opnemen? Met een digitale nachtkijker kan dit.

Er zijn vele toepassingen voor het gebruik van nachtkijkers. Nachtkijkers kun je gebruiken voor professioneel gebruik en ook als hobby. Denk maar aan outdoorliefhebbers, night vision filmen en fotografie, astrologie en jacht. Een nachtkijker wordt ook veel gebruikt bij de scheepvaart en bedieningspersoneel van sluizen. Nachtkijkers worden gekenmerkt door het feit dat deze nog volledig optisch zijn. Door het gebruik van zeer grote openingen en lagere vergrotingen, kunnen nachtkijkers zelfs in het donker een beeld geven. Een nachtkijker kun je dus vergelijken met een verrekijker.

Nachtkijkers werken op restlicht. Nachtkijkers hebben daarom vaak een ingebouwde infrarood versterker. Infrarood is onzichtbaar voor het menselijk oog maar wordt wel gedetecteerd door de nachtkijker. Er zijn op de markt analoge en digitale nachtkijkers. Het  voordeel van digitaal nachtzicht is dat het beeld niet wordt beschadigd met daglicht. Bij het gebruik van een analoge kijker kun je zwarte brandpuntjes zien in het beeld van de nachtkijker. De nachtkijker is dan te lang blootgesteld aan een felle lichtbron. De meeste digitale kijkers kunnen zonder problemen overdag worden ingezet. Deze bieden 24 uur per dag digitaal zicht, dus zowel overdag als in de nacht. Bovendien is digitaal nachtzicht vaak ook een stuk voordeliger als het gaat om de prijs.

Een nachtkijker kun je dus gebruiken voor verschillende doeleinden. Voor het observeren van wild of jagen is het geschikt. Ook handig als je vermiste huisdieren wilt opsporen. Een nachtkijker kun je ook gebruiken voor beveiligingsdoeleinden. Bijvoorbeeld voor het beveiligen van je huis of gebouw. Een nachtkijker is speciaal gemaakt om in het donker helder te kunnen waarnemen. Kijk je door de nacht kijker dan zie je het bekende groene beeld. Sommige nachtkijkers maken naast restlichtversterkers ook gebruik van infrarood-technologie. Nachtkijkers zijn niet direct bedoeld voor observaties over lange afstand, een nachtkijker is  dan ook uitgerust met een heel andere technologie dan een verrekijker.