Selecteer een pagina

Of het nu gaat om kamperen of de beschikking kunnen hebben over een beschutting bij een groot evenement, een opblaasbare tent kan altijd wel van te pas komen. Omdat er niet meer aan de slag moet worden gegaan met het plaatsen van een frame en daarna het tentzeil, is zo een opblaasbare tent al binnen een paar minuten een feit. Even wat flink met de pomp aan de slag en staat de tent er gereed. Voor wat extra stevigheid moeten er vaak nog wat spankoorden en haringen worden bevestigd. Geen ingewikkelde procedures en verloopt het opbreken van de tent, ook even vlot. Het geheim van zo een opblaasbare tent ligt in de aparte luchtkamers en gaat het hier om volwaardige tenten die ruimte aan zelfs 6 volwassenen kunnen bieden. De slaapruimtes zijn gescheiden van de rest van de tent en is de privacy zo wel gegarandeerd. Met grote ramen en deuren, al dan niet voorzien van gaas, is het dik in orde met de ventilatie. Ook wordt er zo voldoende zonlicht naar binnen gelaten. De meeste modellen komen met een luifel aan de voorzijde en kan er zo een heus buiten “terras” worden opgezet.

NaamGeschikt voor aantal personenType tent Aantal compartimenten Meer informatie
Vango - Celino Air 4004Koepeltent 2
Eurotrail Bergamo Air5Tunneltent 2
Outwell Holidaymaker 6006Tunneltent 4
Vango - Amalfi Air 4004Koepeltent 2
Vango - Winslow Air 5005Koepeltent 1

Vango – Celino Air 400 – Tent – opblaasbare tent – blauw

Een opblaasbare tent bidet altijd de juiste oplossing voor het zorgen voor een comfortable onderkomen en is het natuurlijk wel belangrijk, dat zo een tent wel aan een aantal specificities zal voldoen. Het belangrijkst wellicht, is de slaapruimte die het te bieden heeft en kunnen bij de Vango – Celino Air 400 – Tent – opblaasbare tent – blauw, 4 personen in een aparte slaapruimte hun slaapzakken plaatsen. Aan de voorzijde bevindt zich een luifel waar men overdag lekker kan vertoeven en is er een middengedeelte die afgesloten kan worden van de buitenzijde met luifel. Zo blijft er in de tent altijd voldoende ruimte over en kan men het middenstuk ook betreden via een zijdeur. De ramen zijn ruim om voldoende zonlicht door te laten en vormt ventilatie er geen probleem. Eenvoudig te bevestigen en bedraagt de waterkolom hoogte 3000mm. Ingepakt weegt de Vango – Celino Air 400 – Tent – opblaasbare tent – blauw totaal 15 kg. Een tent dus die gewoon in de kofferbak van de auto meegenomen kan worden.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Eurotrail Bergamo Air Opblaasbare Tunneltent – 5-Persoons – Taupe/Grijs

Van een opblaasbare tent zou je het niet zo snel verwachten, maar beschikt de Eurotrail Bergamo Air Opblaasbare Tunneltent – 5-Persoons – Taupe/Grijs over niet alleen voldoende slaapruimte voor 5 personen, maar ook een ruime “woonkamer”. Die bedraagt ongeveer 4 x 3 m en daarmee ruim om bijvoorbeeld koffie te zitten drinken of gezellig met het heel gezin in de avonduren een spelletje te spelen. De luifel aan de voorzijde dient gedurende de dag als een prima ruimte om wat terrasstoelen te plaatsen. Voor de toegang bevindt zich er ook een ruime zijdeur. De ramen zijn zodanig uitgevoerd, dat er voldoende ventilatie is en er ook nog voldoende zonlicht naar binnen valt. De waterkolom hoogte bedraagt 4000mm en is het dus dik in orde met de waterdichtheid. Op de kamping is er meestal wel toegang tot elektriciteit en is er daarom in de Eurotrail Bergamo Air Opblaasbare Tunneltent – 5-Persoons – Taupe/Grijs een speciale opening aanwezig voor het plaatsen van de elektra kabel.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Outwell Holidaymaker 600

Voor wat grotere gezinnen, is een opblaasbare tent nu altijd onmisbaar, zeker op de camping. Daar moet de Outwell Holidaymaker 600 uitkomst bieden en is deze kampeertent geschikt voor 6 personen. De slaapruimte is verdeeld in tweeen en wordt de privacy zo ook vergroot. De middenruimte kan gebruikt worden als gezelschapsruimte in de dag of avond terwijl de voorste ruimte gedurende de dag gebruikt kan worden om bijvoorbeeld het ontbijt te gebruiken of de lunch. Aan de zijkanten bevinden zich ruimte ramen, die voorzien zijn van gaas. Zo wordt het zonlicht voldoende toegelaten en heeft de wind vrij toegang. Aan ventilatie ontbreekt het er dus niet. In het geval van een stevige regenbui, kunnen de ramen gelijk worden “neergelaten” en garandeert de waterkolom hoogte van 3000mm, dat er geen sprake zal zijn van het doorsijpelen. Voor de bevestiging zijn er voldoende oogjes aanwezig en blijft de Outwell Holidaymaker 600 onder alle omstandigheden recht overeind. Voor voldoende rust, ook overdag, zijn de panelen donker getint en schijnt er zo niet veel licht door de bekleding heen. Kabeldoorvoerpunten ontbreken er niet.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Vango – Amalfi Air 400 – Tent – opblaasbaar – blauw

Wie op zoek is naar een tent die snel op te zetten is en ook nog niet veel ruimte inneemt om mee te nemen, zal de Vango – Amalfi Air 400 – Tent – opblaasbaar – blauw een leuke optie vinden. Niet alleen oogt de tent vrolijk dankzij de kleur, maar biedt het ruimte aan 4 personen. Geschikt dus voor een gemiddeld gezin en levert het opzetten geen problemen op. Na het oppompen, dient de tent verankerd te worden met behulp van de meegeleverde lijnen. De slaapruimte is door middel van een gaasdeur gescheiden van de centrale binnenruimte. Die bedraagt 180 X 260 cm en kunnen er eventueel ook een slaapzak of twee worden geplaatst. Aan de voorzijde bevindt zich een luifel en biedt die prima bescherming tegen de zon. Om voldoende licht in de Vango – Amalfi Air 400 – Tent – opblaasbaar – blauw te laten, zijn er grote ramen aan de weerszijden geplaatst. Via de gaasdeur aan de voorzijde, komt er voldoende wind naar binnen waaien.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Vango – Winslow Air 500 – Tent – opblaasbaar – groen

Zo een groene tent staat altijd lekker verdekt opgestelt tussen al het groen van de natuur. Dat is nog altijd rustgevend en zijn er 2 gescheiden slaapruimtes beschikbaar. Samen bieden ze plaats aan 5 personen. Ook ruim uitgevallen, is de tussenruimte met een breedte van 320 cm. het geheel wordt afgerond met een voorruimte onder de luifel die snel neer te klappen is. In de slaapruimtes zijn er opbergzakken te vinden en kan de Vango – Winslow Air 500 – Tent – opblaasbaar – groen dus keurig ingericht worden. De ramen zijn allemaal voorzien van gaas en worden insecten zo tegengehouden. De wind en zonnestralen gelukkig niet en blijft de binnenkant zo altijd goed geventileerd en fris. Een pomp wordt bij de aanschaf meegeleverd en zorgt deze ervoor, dat het opzetten van de tent snel gedaan is. Met een waterkolom hoogte van 3000 mm, is er trouwens geen kans op het doorsijpelen van water, zelfs niet bij een zware regenbui.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Opblaasbare tent best geteste

Voor het opzetten van een tent waarin een groot aantal personen onderdak zullen vinden, hoeft men niet meer ruim van te voren aan de slag, maar is het een fluitje van een cent dankzij zo een opblaasbare tent. Ruim is de Outwell Holidaymaker 600 en biedt die ruimte aan 6 personen. De slaapruimte is verdeeld in 2 delen en wordt zo de privacy gegarandeerd. Om ook over voldoende binnenruimte te kunnen beschikken, is er bij de . Vango – Winslow Air 500 – Tent – opblaasbaar – groen een tussenruimte met een breedte van 3,2 m aanwezig. Zo kan het heel gezin dus daar gezellig bezig zijn wanneer het buiten wat fris wordt. Ook aan de buitenzijde wordt er voldoende ruimte gecreeerd door de aanwezigheid van een luifel. Openklappen maar en er wordt voldoende bescherming geboden tegen de felle zonnestralen. De waterdichtheid van al deze opblaasbare tenten vormt geen probleem en is dat ook af te leiden uit de waterkolom hoogte.