Selecteer een pagina

Veel hebben we niet nodig om in slaap te kunnen vallen, maar moet de slaapplek wel wat comfort bieden. Helaas kan er niet altijd worden teruggevallen op een bed, vooral niet wanneer men gaat camperen. Het is bij zulke gelegenheden, dat een slaapmat zeker van te pas zal komen. De zal zit zodanig in elkaar, dat zelf op pompen niet nodig is. Enkele minuten nadat het matras is uitgespreidt, zal die al zelf over voldoende lucht beschikken. Naar wens kan er dan wel lucht uit de mat worden gehaald of juist erin gepompt. De doorsnee slaapzak weegt niet veel meer dan een kilo en kunnen opgerold in een draagtas worden geplaatst. Het lage gewicht in combinatie met het klein formaat bij het opvouwen, maken de slaapzak zo geliefd bij personen die veel zullen reizen bij het camperen, of ligt het thuis in de kast, gereed om gebruikt te worden wanneer je gasten te logeren krijgt.

NaamMateriaal Geschikt voor aantal personen Zelfopblazend Meer informatie
Nomad Allround 10.0 SlaapmatPolyester1Ja
Reisenthel Foodbox ISO S Koeltas LunchtasPolyester1Ja
Dutch Mountains SlaapmatPolyester1Ja
Outwell Sleepin Single 3.0 cm Zelfopblazende SlaapmatPolyester1Ja
Bo-Camp NoppenmatrasPolyetheen1Nee

Nomad Allround 10.0 Slaapmat

Wie op zoek is naar een comfortabele manier om in slaap te vallen, ook wanneer er geen bed beschikbaar is, zal met de Nomad Allround 10.0 Slaapmat–Dark denim wel gauw geholpen zijn. Een slaapmat die zichzelf opblaast en dus eenmaal uitgerold, geen omkijken meer naar hebt. Dik uitgevoerd en voelt de bovenzijde extra zacht aan. Met een dikte van 10cm, voelt de slaapmat aan als elk ander matras en zijn de breedte van 63cm en lengte van 198cm ook voldoende voor volwassenen. Het schuim dat zich aan de binnenzijde bevindt, heeft een speciale behandeling ondergaan en zullen nare geuren als gevolg van bacteriën en schimmels, achterwege blijven. Na het gebruik kan de Nomad Allround 10.0 Slaapmat–Dark denim snel opgerold worden en komt het compleet met de erbij horende bandjes om alles weer keurig vast te maken. Een reparatiekit hoort er ook bij en zal de slaapzak wel altijd ter beschikking zijn.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Dutch Mountains Slaapmat XL

Op zoek naar het juiste slaapcomfort, ook tijdens het camperen, mag de Dutch Mountains Slaapmat XL – Zelfopblazend Dikte 7,5 cm x 205 lengte – met opberghoes – Blauw niet over het hoofd worden gezien. Dat komt ten eerste door de ruime afmetingen waardoor deze slaapmat ook geschikt is voor de wat langere personen. Ook de breedte van 70 cm is ruim. Dankzij de speciale voering en de vulling bestaande uit foam, is het slaapcomfort altijd op een hoog niveau, ook na veelvuldig gebruik. De zak blaast zichzelf op en hoef je dus niet aan het eind van een drukke dag aan de slag met een pomp. De buitenzijde bestaat uit polyester en dus snel schoon te krijgen. Na het gebruik laat de slaapzak zich snel oprollen en dient het geplaatst te worden in de meegeleverde opbergzak.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Dutch Mountains Slaapmat

Het is altijd wel handig wanneer er de mogelijkheid wordt geboden om een slaapmat aan te schaffen die niet veel ruimte in zal nemen, zowel open geblazen of opgerold. Met de Dutch Mountains Slaapmat – Zelfopblazende slaapmat 185 x53 x 4cm – Met opberghoes – Zwart zal dat geen probleem vormen en weegt deze zak maar 1 kg. Opgerold en geplaatst in het tasje, zijn de afmetingen compact en zal het wel van te pas komen bij het afleggen van lange afstanden te voet tijdens het kamperen. Uitgerold bedraagt de dikte wel 4 cm, maar is het comfort hoog te noemen dankzij de polyurethaan vulling en zacht aanvoelende buitenzijde vervaardigd uit polyester. Schoonmaken levert dus geen problemen op. Zelf opblazend en bedraagt de lengte 185 cm.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Outwell Sleepin Single 3.0 cm Zelfopblazende Slaapmat

Gewoon een slaapzak die je altijd wel bij de hand moet hebben en in de kofferbak of thuis in de kast bewaard kan worden. Binnen een paar minuten laat de Outwell Sleepin Single 3.0 cm Zelfopblazende Slaapmat – Black zich opblazen en kan er gelegen worden op deze comfortabele slaapzak, ondanks de dikte van maar 3 cm. dankzij de speciale vulling en de polyester buitenbekleding, voelt de slaapzak ook voor volwassenen zacht aan. Met een lengte van 183 cm en een breedte 51 cm. het gewicht van 1 kg inclusief de opbergzak, maakt het tot de ideale slaapzak om mee te nemen tijdens lange voettochten of met de fiets. Zwart uitgevoerd en laat de polyester buitenzijde zich eenvoudig schoonkrijgen.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Bo-Camp Noppenmatras

Je zult ze al ongetwijfeld hebben gezien, zo een noppenmatras en vormen die een handig en goedkoop alternatief voor een opblaasbaar matras. De noppen zorgen voor voldoende speling tot de bodem en vergroten ook de veercapaciteit van zo een matras. De Bo-Camp Noppenmatras – Schuimrubber – 1-Persoons – 190x60x6 cm ligt daarom ook verrassend comfortabel, ondanks de dikte van 6 cm. opmerkelijk is het gewicht en bedraagt deze 800 gr. Eenmaal opgerold, is het een “bed” dat overal van te pas zal komen, ook onder vochtige omstandigheden. Het polyetheen droogt namelijk wel snel en laat het geen nare geuren achter. Ook gewoon te gebruiken thuis tijdens een logeerpartij. De afmetingen maken de Bo-Camp Noppenmatras – Schuimrubber – 1-Persoons – 190x60x6 cm ook geschikt voor volwassenen.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Slaapmat best geteste

Het is dus niet meer nodig om met een opklapbaar bed of opblaasbaar matras aan de slag te gaan. Met een slaapmat is er snel in de behoefte voorzien en beschik je binnen een aantal minuten over een mat die niet alleen comfortabel aanvoelt bij het slapen, maar ook nog snel op te rollen en op te bergen is. De Nomad Allround 10.0 Slaapmat–Dark denim is daar een goed voorbeeld van en bedraagt de dikte 10 cm. Zelfs voor wat zwaardere personen zal het slapen geen problemen opleveren. Ook als er gesproken wordt over personen die wat lang zijn, is er een uitkomst en wel in de vorm van de Dutch Mountains Slaapmat XL – Zelfopblazend Dikte 7,5 cm x 205 lengte – met opberghoes – Blauw. Deze is ruim bemeten en neemt dan nog weinig ruimte in wanneer het opgerold is. Misschien wel de eenvoudigste slaapmat, is de Bo-Camp Noppenmatras – Schuimrubber – 1-Persoons – 190x60x6 cm en kunnen een aantal naast elkaar gelegd worden om een comfortabel slaapoppervlak te krijgen voor een aantal personen.