Selecteer een pagina

Voor het makkelijk verwijderen van een teek kun je een tekentang gebruiken. Een teek is een kleine insect en is familie van de spinnen en de mijten. Als je in de vrije natuur loopt zoals het bos of in de heide en soms zelf in de tuin kun je een teek oplopen. Een teek is klein en daarom kun je deze het beste verwijderen met een speciale tang. Ga je binnenkort op vakantie en ben je van plan om veel tijd in de natuur door te brengen? Dan kan een tekentang in zulke gevallen goed van pas komen. Deze koopgids zet hieronder de vijf beste tangen op een rij.

NaamAfmetingen Aantal artikelen in verpakking GewichtMeer informatie
Byebites Steken&Beten Set45 x 107 x 210 cm280,2 kg
Coghlans Tekentang1 x 1 x 11 cm 121 g
Plastic tekentang13 x 1 x 1 cm148 g
Tekentang 13 cm13 cm1-
Gele tekentang 12 cm8 x 6 x 12 cm11

Byebites Steken&Beten Set

Bij het verwijderen van teken is het belangrijk dat de teek niet wordt geïrriteerd en ook dat er niet in het lichaam van de teek wordt geknepen. Een teek kun je het beste bij zijn kop pakken. Let er wel op dat je niet knijpt in het achterlichaam van de teek. Met de blote hand of met een pincet kan dit moeilijk zijn om uit te voeren. Dit is de reden waarom veel mensen een tekentang gebruiken. Een teken kun je beter niet met je hand weghalen. Met je vingers is het namelijk lastig  om dat goed te verwijderen. Met een gewone pincet is het echter nog steeds lastig, omdat het uiteinde geen ruimte biedt voor het achterlichaam van de teek. Met een  pincet kun je de teek dus niet goed bij de kop vastpakken zonder in zijn lichaam te knijpen.

Dit zijn enkele redenen waarom  de tekentang bedacht is. Er bestaan verschillende soorten tekentangen, tekenpincetten, en andere typen tekenverwijderaars. Deze set van Byebites bestaat uit een tekenpincet, een pompje om gif te verwijderen en ook nazorg producten voor de verzorging van de wond en de huid. Deze set is heel compact en je kunt het makkelijk meenemen in een tas. Handig als je een dagje uit gaat, maar ook geschikt voor op vakantie. De set is heel overzichtelijk en is handig ingedeeld. Je hoeft niet meer te zoeken naar de juiste producten met deze set.  Ga je in de tuin werken of een wandeling maken door het bos of de heide dan is het zeker handig als je deze set bij je hebt.

Specificaties:

 • Gewicht: 0.2 kg

Voordelen

 • Complete set
 • Compact en makkelijk mee te nemen

Nadelen

 • Geen

Meer informatie & bekijk prijs

 

Coghlans Tekentang

Coghlan’s is vooral bekend vanwege het brede assortiment aan campingaccessoires. Ga je outdoors om te genieten? Dan moet je zeker weten de spullen van Coghlans meenemen. De produkten zijn namelijk speciaal ontwikkeld om je camping ervaring nog leuker en bovenal comfortabeler te maken. Coghlan beschikt over producten zoals tentharingen met ingebouwde verlichting, opvouwbare jerrycans en nog veel meer. Al deze produkten zijn zeer handig en zeker een must bij je volgende camping trip.

Deze tekentang van Coghlan komt in een opvallende gele kleur. Met de tang kun je op een eenvoudige en veilige manier tekens verwijderen. Met een pijltje wordt aangegeven in welke richting je de tang moet draaien. Omdat het nauwelijks ruimte inneemt en een opvallende kleur heeft vergeet je niet om het mee te nemen.

Teken zijn geclassificeerd als geleedpotigen. Op het eerste gezicht ziet een teek eruit als een insect, maar teken zijn geen insecten. Een teek kan je herkennen aan het aantal poten,  het aantal lichaamssegmenten en het steekorgaan op de kop van de teek. Een teek is volledig afhankelijk van de bloed- en weefselvloeistof van zijn gastheer. Dit kunnen zijn mensen, maar ook huisdieren of wilde dieren, vogels en zelfs reptielen. Teken bevinden zich in bossen, duinen maar ook vaak in tuinen. Teken gedijen in een vochtige omgeving en leven gewoonlijk in de nabijheid van potentiële gastheren. Ga je kamperen, werken in de tuin of een boswandeling maken? Zorg er dan voor dat je de tekentang van Coghlan bij je hebt. Deze tekentang kun je gebruiken voor zowel mensen als dieren.

Specificaties:

 • Tekentang

Voordelen

 • Gebruikersvriendelijk
 • Licht en makkelijk mee te nemen
 • Pijl die draai richting aangeeft

Nadelen

 • Geen

Meer informatie & bekijk prijs

 

Plastic tekentang

Als parasieten zijn teken voor hun voeding volledig afhankelijk van de bloed- en weefsel vloeistof van hun gastheer. Deze kunnen mensen zijn en ook dieren. Teken kun je niet alleen vinden in de bossen en in de natuur, maar ook gewoon in je tuin. Teken wonen in een vochtige omgeving in de buurt van potentiële gastheren. Kom je in aanraking met tik dan kun je deze het beste verwijderen met een tekentang. Dit is een speciale tang geschikt om de kop van teken makkelijk te verwijderen van een gastheer.

Teken klimmen in grassen, struiken en kreupelhout en wachten tot een gastheer vlak langs komt en grijpen zich daaraan vast. Ze vinden hun gastheer door de uitgestraalde lichaamswarmte en ook door geuren. Een teek blijft gewoonlijk lager dan een meter boven de grond en kan niet springen of vliegen.  Een tik vindt je niet alleen bij mensen, maar ook op dieren zoals muizen. Verder kun je ze ook vinden op reptielen. Maar als een mens toevallig op het juiste moment langskomt, kan deze ook worden gezien als een geschikte gastheer.

De teek kan via de benen van een persoon omhoog klimmen. Bij voorkeur zoekt het een warme plek op, bijvoorbeeld in de huidplooien maar het kan zich ook gewoon nestelen op je armen of benen. Naast in het wild voorkomende zoogdieren, worden vooral honden, katten en mensen gebeten. Als je dus een teek bij iemand ziet of op je huisdier dan kun je deze verwijderen met de tekentang. De tang kun je makkelijk met een hand bedienen.

Specificatie:

 • Tekentang van plastic

Voordelen

 • Met een hand bedienen
 • Licht en makkelijk mee te nemen

Nadelen

 • Geen

Meer informatie & bekijk prijs

 

Tekentang 13 cm

Een teek is een spinachtig insect die vooral in bossen, struiken en gras leeft. Je kunt ze tegenkomen als je gaat kamperen, een boswandeling gaat maken of als je simpelweg in de tuin gaat werken. Een teek kan niet springen of vliegen. Het kruipt of klimt op zijn gastheer die op dat moment aanwezig is. Een duidelijk kenmerk van een teek is dat er geen scheiding is tussen zijn kop en achterlijf. De teek is familie van de spin en beschikt ook over acht poten. De kop van de teek is zeer klein en nauwelijks zichtbaar en heeft verschillende monddelen.  Een teek is afhankelijk van zijn gastheer, het is daarom belangrijk om deze zo snel als mogelijk te verwijderen.

Door het opzuigen van bloed bijten ze zich vast in de huid. Ze groeien langzaam uit tot een grijs bolletje. Teken kunnen meer dan tien keer het eigen lichaamsgewicht opzuigen. Met je hand of een pincet is het vaak lastig om een teek zo goed mogelijk vast te pakken en weg te halen. Gebruik daarom deze tekentang. Het is een metalen tekentang en is 13cm klein. Het is een onmisbare tool voor zowel mensen als dieren om teken te verwijderen. Ga je in de tuin werken of een wandeling maken door het bos of de heide dan is het zeker handig als je deze tang bij je hebt. Het is van stevig materiaal en je kunt het makkelijk met je meenemen als je een wandeling gaat maken of in de tuin wilt werken.

Specificaties:

 • Metalen tekentang

Voordelen

 • Makkelijk te gebruiken
 • Compact

Nadelen

 • Geen

Meer informatie & bekijk prijs

 

Gele tekentang

Teken  zien eruit als een insect. Op het eerste gezicht lijken ze onschuldig, maar een teek is afhankelijk van het bloed van zijn gastheer. Een teek kan je herkennen aan het aantal poten,  het aantal lichaamssegmenten en het steekorgaan op de kop van de teek. Teken kun je vinden op mensen, maar ook op huisdieren, wilde dieren, vogels en zelfs reptielen. Ze houden van een vochtige omgeving of ergens waar het warm is. Ga je kamperen, werken in de tuin of een boswandeling maken? Zorg er dan voor dat je deze tekentang bij je hebt. Deze tekentang kun je gebruiken voor zowel mensen als dieren. De tang is speciaal gemaakt om teken makkelijk te verwijderen van mensen en dieren. Met een pincet of met de hand gaat dit stukken moeilijker. Met deze tang pak je de zijkant beet. Trek de teek voorzichtig recht uit de huid.

Een teek kan via de benen van een persoon omhoog klimmen. Bij voorkeur zoekt het een warme plek op, bijvoorbeeld in de huidplooien maar het kan zich ook gewoon nestelen op je armen of benen. Teken klimmen in grassen, struiken en kreupelhout en wachten tot een gastheer vlak langs komt en grijpen zich daaraan vast. Ze vinden hun gastheer door de uitgestraalde lichaamswarmte en ook door geuren. Een teek blijft gewoonlijk lager dan een meter boven de grond en kan niet springen of vliegen.  Een tik vindt je niet alleen bij mensen, maar ook op dieren.  Als een mens toevallig langskomt kan deze ook worden gezien als een geschikte gastheer.

Meer informatie & bekijk prijs

 

Teken tang best geteste

Een teek is een spinachtig insect en is familie van de spinnen en mijten. Er zijn meer dan 800 soorten teken waarvan er ongeveer 100 in staat zijn om ziektes over te brengen. Teken vindt je over het algemeen in de bossen, struiken en gras, de heide en ook gewoon in je tuin. Een teek is klein en valt tussen al het gras niet direct op. Een teek kan niet vliegen of springen maar grijpt zich vast aan een gastheer als die op dat moment in de buurt is.  De larve en nimf kunnen heel erg klein zijn, waardoor ze vaak niet opvallen. Toch is het belangrijk om de teek zo vroeg mogelijk te ontdekken en te verwijderen, hoe sneller, hoe beter.

Als parasieten zijn teken voor hun voeding volledig afhankelijk van de bloed- en weefsel vloeistof van een gastheer. Deze kunnen mensen en dieren zijn. Teken bevinden zich in bossen, duinen maar ook vaak in tuinen. Teken gedijen in een vochtige omgeving en leven gewoonlijk in de nabijheid van potentiële gastheren. Teken klimmen in grassen, struiken en kreupelhout en wachten tot een gastheer vlak langs komt en grijpen zich daaraan vast. Een teek blijft gewoonlijk lager dan een meter boven de grond en kan niet springen of vliegen.

Een teek kun je oplopen in de vrije natuur zoals bos en heide, maar ook als je in het park bent of in de speeltuin kunnen teken zich ergens schuilhouden. De enige veilige methode om teken te verwijderen is met een speciale tekentang.  De tekentang is speciaal hiervoor ontworpen en  ideaal voor het verwijderen van teken. Een tekentang is eenvoudig in het gebruik, makkelijk mee te nemen, robuust en veilig. Zo een tang kan gemaat zijn van plastic of van metaal. Hoe verwijder je een teek? Pak de tang en grijp voorzichtig over de teek heen. De puntjes van de tang klemmen de teek vlak boven de huid vast. Draai nu de tang langzaam naar links zodat de teek kan loslaten. Zorg ervoor dat je de teek niet beschadigt tijdens het verwijderen. Na het verwijderen van de teek met de tekentang het wondje goed desinfecteren. Maak de teek daarna dood, rol het op in een stuk papier en gooi het weg.

Met de tekentang verwijder je teken eenvoudig, snel en veilig. Sommige tangen komen in een set en daar krijg je ook desinfectant bij en pleisters. Tekenbeten kunnen gevaarlijk zijn. Als een teken je bijt dan voorziet het zichzelf van voedingsstoffen. Teken kunnen dus ziektes overdragen, daarom is bij elke teek voorzichtigheid geboden. Zonder een speciale tekentang kan het vaak moeilijker zijn om teken te verwijderen. Je kunt niet dicht genoeg bij hun kop komen. Ook moet je het niet proberen met alcohol, vuur of zeep. De teek kan hier allemaal van schrikken en speeksel op de gastheer achterlaten. Dit zorgt ervoor dat er bacteriën terecht kunnen komen in de bloedbaan. Gebruik dus een tekentang om teken veilig en snel weg te halen.  Ga je tijdens het tekenseizoen wandelen of in de tuin werken? Zorg er dan voor dat je altijd zo een tang bij je hebt.